Τι πρέπει να γνωρίζω για την επίσκεψη

 

Πόσο διαρκεί μια επίσκεψη;

Η ελεύθερη επίσκεψη είναι ωφέλιμο να μην ξεπερνάει τις δυο ώρες και σε κάθε περίπτωση να λαμβάνουμε υπόψη τους προσωπικούς ρυθμούς του κάθε παιδιού.
Οι σχολικές επισκέψεις έχουν διαμορφωθεί, με κριτήριο τη μέγιστη ωφελιμότητα των παιδιών ανάλογα την ηλικία τους και διαρκούν από 60 έως 90 λεπτά.

Επιτρέπεται η είσοδος σε παιδιά κάτω των 5 χρόνων;

Η είσοδος στο Μουσείο επιτρέπεται σε παιδιά που έχουν κλείσει τα 5 χρόνια τους. Τα ηλικιακά όρια που συνοδεύουν κάθε πρόγραμμα, εργαστήρι ή δράση του μουσείου, έχουν οριστεί με ιδιαίτερο σεβασμό στα παιδιά, στη συναισθηματική τους ανάπτυξη και ασφάλεια.

Τι δράσεις έχει σήμερα;

Τις καθημερινές το μουσείο πραγματοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες, ενώ τα Σαββατοκύριακα η έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό και πραγματοποιούνται εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους επισκέπτες. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στα προγράμματα και στο ημερολόγιο.

Πρέπει να κάνουμε κράτηση;

Για τα Σαββατοκύριακα το μουσείο δεν κάνει κρατήσεις, τηρεί σειρά προτεραιότητας καθώς έχει μέγιστο όριο επισκεπτών τα 50 άτομα ταυτόχρονα στους εκθεσιακούς χώρους και μέγιστο αριθμό συμμετοχών στα εργαστήρια τα 25 άτομα.
Για τις σχολικές επισκέψεις πρέπει να προηγηθεί τηλεφωνική κράτηση.

Ποιο είναι το κόστος των εισιτηρίων;


τα Σαββατοκύριακα

είσοδος στην έκθεση: 5 ευρώ
είσοδος στα εργαστήρια: 10 ευρώ
στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση 10π.μ. έως 1μ.μ.

Οποιοδήποτε πρόγραμμα πραγματοποιείται στο Μουσείο εκτός του επίσημου ωραρίου λειτουργίας του κοστίζει 1 ευρώ επιπλέον σε κάθε εισιτήριο.

τις καθημερινές
εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες: 8 ευρώ

Κάθε εισιτήριο ενισχύει το έργο του μουσείου και το βοηθάει να λειτουργεί σωστά. Το Μουσείο Συναισθημάτων δεν λαμβάνει επιχορήγηση από κανένα ιδιωτικό ή δημόσιο φορέα. Το στηρίζουν αποκλειστικά τα εισιτήρια των ανθρώπων που επιλέγουν τη φιλοσοφία του και εκτιμούν το έργο που προσφέρει.

Οποιοδήποτε πρόγραμμα πραγματοποιείται στο Μουσείο εκτός του επίσημου ωραρίου λειτουργίας του κοστίζει 1 ευρώ επιπλέον σε κάθε εισιτήριο.

Τι ισχύει για τα εισιτήρια;
  • Κάθε εισιτήριο ισχύει για ένα (1) μόνο άτομο και για την ημερομηνία και δράση που αναγράφεται.
  • Μετά την αγορά του εισιτηρίου δεν γίνεται επιστροφή χρημάτων, ούτε αλλαγή ημερομηνίας ή δράσης.
  • Σε περίπτωση ακύρωσης της δράσης με υπαιτιότητα του Μουσείου δίνεται δυνατότητα αναπλήρωσης. Αν η αναπλήρωση δεν είναι δυνατή γίνεται επιστροφή χρημάτων.
Συμμετέχω με το παιδί μου καθ΄ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης;

Ναι! Ο σκοπός της έκθεσης και των εργαστηρίων για τους μικρούς, τους νεαρούς και τους μεγάλους επισκέπτες είναι να τους δώσει την ευκαιρία να συνεργαστούν δημιουργικά και να ανακαλύψουν τη διαδραστική έκθεση παρέα.

Υπάρχει δυνατότητα να συμμετέχει μόνο το παιδί μου;

Όλα τα προγράμματα του μουσείου τα Σαββατοκύριακα είναι σχεδιασμένα για να συμμετέχουν ενήλικες και παιδιά ή έφηβοι μαζί. Οι ενήλικες συμμετέχουν μαζί με τα παιδιά τους, κουβεντιάζουν, παίζουν και εξερευνούν τη διαδραστική έκθεση μαζί. 

Υπάρχουν εμψυχωτές στο μουσείο;

Ναι, είναι οι άνθρωποι του μουσείου που ζωντανεύουν /δίνουν ψυχή στην έκθεση μέσα από το παιχνίδι!
Τα Σαββατοκύριακα στην έκθεση έχουν μόνο βοηθητικό ρόλο στην υποδοχή, παρέχοντας πληροφορίες και έντυπες οδηγίες στους ενήλικες για το πώς να ανακαλύψουν την έκθεση μαζί με τα παιδιά τους.
Εμψυχώνουν και συντονίζουν τα εργαστήρια του Σαββατοκύριακου και τα εκπαιδευτικά προγράμματα τις καθημερινές.

Υπάρχουν οδηγίες στην έκθεση;

Η διαδραστική έκθεση έχει οδηγίες στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα, ενώ στο πωλητήριο του μουσείου διατίθεται οδηγός της έκθεσης με δραστηριότητες και παιχνίδια για κάθε έκθεμα.

Ποιες είναι οι πιο ήσυχες μέρες και ώρες για επίσκεψη;

Συνήθως τις πρωινές ώρες του Σαββάτου και της Κυριακής 10 π.μ. έως 11:30π.μ. Το Σάββατο είναι συνήθως πιο ήσυχη μέρα από την Κυριακή.

Μπορούμε να φάμε στο μουσείο;
  • Το μουσείο αποτελείται αποκλειστικά από τους εκθεσιακούς του χώρους και δεν επιτρέπεται η κατανάλωση φαγητού και ποτού.
  • Βοηθά να γνωρίζετε ότι το μουσείο δεν διαθέτει φουαγιέ και κυλικείο, φροντίστε από πριν για όποιες προμήθειες θεωρείτε απαραίτητες.
  • Τα Σαββατοκύριακα το μουσείο μπορεί να διαθέσει τη μικρή αυλή του για το κολατσιό σας, στην περίπτωση που ο καιρός το επιτρέπει.
Βοηθάει να φοράμε άνετα ρούχα;

Ναι! Βοηθάει πολύ να φοράτε άνετα ρούχα για να μπορείτε να καθίσετε και να παίξετε και στο πάτωμα!

Έχει νόημα να ξαναπαίξουμε στην ίδια έκθεση του μουσείου;

Όταν τα παιδιά νιώθουν την ανάγκη να παίξουν ξανά στην ίδια έκθεση ακόμη και την ίδια χρονιά είναι πολύ βοηθητικό να έχουν τη δυνατότητα να ξαναεπισκεφτούν την έκθεση και να επεξεργαστούν μέσα από το παιχνίδι τους τα θέματα που επιθυμούν.